Geef je klas op voor Klassiek Zoetermeer

Theater

De leerlijn theater bestaat uit een blok van vier lessen voor groep 1 t/m 8. De lessen voor groep 1 en 2 zijn gecombineerd.

In het eerste blok maken de leerlingen kennis met het gebruik van gebaren, bewegingen en houdingen bij het uitbeelden en spelen en gaan ze aan de slag met fysiek spel, mimiek, emoties, houdingen, bewegingen en hun stem. Ze leren hun verbeelding te gebruiken bij het doen alsof en werken aan kleine scènes, die ze vervolgens aan elkaar presenteren.

In het tweede blok ontdekken de leerlingen dat een scène wordt opgebouwd aan de hand van vijf vragen; wie zijn we in de scène, wat gaat er gebeuren, waar speelt het zich af, wanneer in de tijd en waarom voeren we de handelingen in de scène uit? Ze worden vaardiger in het samenwerken en ontwikkelen zich in het spelen van rollen. Ze leren steeds beter om op elkaars spel te reflecteren.

Groep 1 en 2

Leerlijn theater groep 1/2: 'Basis: Kijk, ik kan theater!'