Schrijf je in voor het Kunstmenu!

Wat doen we voor jou?

Je vindt bij ons een divers aanbod aan scholing en activiteiten. We maken je vertrouwder met en deskundiger in kunst en cultuur, zodat je het beste uit de lessen kunt halen en, niet onbelangrijk, het voor jou nog veel leuker wordt om ze te geven. We adviseren je graag en organiseren scholing voor zowel individuele leerkrachten als lerarenteams, icc’ers en leerkrachten met cultuurtaken.

Wil je ons voorzien van advies? Heel graag! We nodigen je van harte uit voor onze klankbordgroep.

Voor de komende periode staan de volgende activiteiten gepland:

Inspiratieavond Cultuur en Techniek op School

Thema: Kunst, Techniek en Onderwijs
Datum: Maandag 13 juni 2022 17.00-20.15 uur (we zorgen voor een soepje en een broodje)
Locatie: Stadstheater

Icc-netwerkmiddagen

Inmiddels is Zoetermeer 24 scholen met één of meerdere certificeerde intern cultuurcoördinatoren rijker. Ook dit jaar organiseren we de icc- netwerkmiddagen in samenwerking met de Opoz en Unicoz Academie. Tijdens deze middagen zijn alle icc’ers en leerkrachten met cultuurtaken welkom om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen, vragen te stellen én kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen binnen cultuureducatie. De onderwerpen die ter sprake komen, worden ook bij de icc’ers zelf geïnventariseerd. Een leerzame middag, waarbij weer nieuwe inspiratie kan worden opgedaan!

Data: donderdag 7 oktober 2021 en donderdag 17 maart 2022 van 16:00 – 17:30

Aanmelden voor de Icc-netwerkmiddag kan via deze link (volgt nog) of door een mail te sturen aan info@cultuuropschool.nl.

Deelname is gratis.

In samenwerking met de OPOZ en Unicoz academie.

Training Cultuur in de klas

Ben je een leerkracht met een passie voor een bepaalde kunstdiscipline, geef je aan meerdere groepen les in een kunstvak binnen de school, bijvoorbeeld in een ‘carrousel’, een circuit of talentweek? Dit schooljaar worden er Cultuur in de klas trainingen aangeboden door ervaren kunstvakdocenten. Er wordt met de deelnemers gewerkt aan deskundigheidsbevordering, uitgangspunten van het kunstvak en toepassingen binnen het primair onderwijs. Doen, ervaren en toepassen in de klas staat voorop!
In 2022 staan de volgende trainingen op de planning:

Woensdag 13 april: 13.30-17.00 (met pauze)
Locatie: CKC & partners

Woensdag 11 mei: 13.30-15.00
Woensdag 18 mei: 13.30-15.00
Locatie: CKC & partners

Deelname is gratis.

Direct aanmelden

Teamtraining

Gaan jullie aan de slag met een nieuwe kunstdiscipline? Beginnen jullie schoolbreed aan een (nieuwe)leerlijn? Dan is een teamtraining een goede manier om samen van start te gaan. De teamtraining maakt de leerkrachten deskundig in het geven van de lessenreeks en enthousiasmeert het team om er aan te beginnen. De training wordt gegeven door een ervaren kunstvakdocent. Een teamtraining kan aangevraagd worden door een mail te sturen aan de cultuurbegeleider van je school of neem cocnact op met Cultuur en Techniek op School.

Een teamtraining duurt 1,5-2 uur en is gratis.

Co-teaching

Zijn er leerkrachten binnen je team die wat moeite hebben met het zelf geven van de lessen van de leerlijn? Om allerlei redenen kan een leerkracht soms wat extra coaching gebruiken. Dan bestaat er de mogelijkheid tot co-teaching. Met een ervaren kunstvakdocent wordt een kort coaching-traject afgesproken, waarin een voorbeeldles, een les samen geven, voorbespreking en nabespreking, of dit alles in combinatie, tot de mogelijkheden behoort. Co-teaching kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar de cultuurbegeleider van je school of neem contact op met Cultuur en Techniek op School.

Kosten worden bepaald na overleg.

Hebocon training

Jullie willen met techniek aan de slag in de klas? Dan is Hebocon bij uitstek een leuk project waarbij leerlingen bedenken, bouwen en battelen! Ze maken in een aantal lessen van eenvoudige materialen een bewegend robotje, dat vervolgens probeert om de robots van hun klasgenootjes uit het speelveld te duwen. Wie als eerste over de rand komt, verliest de battle. Als leerkracht begeleidt je dit zelf, maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze teamtraining Hebocon doorloop je het hele proces in sneltreinvaart. Je leert de materialen kennen, je leert de basis van een stroomcircuit begrijpen en je ontdekt welke bewegingsmechanismen je kan inzetten. Samen met je collega’s bouw je in no-time een robot en laat deze aan het eind van de workshop tegen elkaar strijden.

Een Hebocon training duurt 1,5 uur en kan op school of op het CKC plaatsvinden.

Prijs op aanvraag.