Cultuur- en techniekeducatie voor het onderwijs in Zoetermeer

CultuurShot

Vorig schooljaar organiseerde CKC een Culturele Wandeling speciaal voor het VO. Deze Culturele Wandeling was een groot succes. Daarom organiseren we dit evenement opnieuw onder een nieuwe naam. Korte activiteiten met grote impact. Dat is CultuurShot!

Cultuurshot vindt plaats op donderdag 7 en vrijdag 8 september onder schooltijd.
Deelname is gratis.

Wat is CultuurShot
Tijdens CultuurShot laten de culturele instellingen van Zoetermeer aan leerlingen zien wat ze speciaal voor hen in huis hebben. Wat dacht je van een hiphop workshop bij CKC & Partners, een cabaretvoorstelling in het Stadstheater, of leren hoe het is om DJ te zijn in Poppodium de Boerderij? Dit zijn slechts een paar voorbeelden. CultuurShot is geschikt voor zowel onder- als bovenbouw. Het programma is goed in te zetten als CKV- of andere cultuuropdracht maar is vooral gewoon leuk om te doen!

Een rondje CultuurShot
De klas volgt een route langs de culturele instellingen van Zoetermeer. Onderweg krijgen zij een selectie van CultuurShots aangeboden. Iedere klas heeft dus een eigen route. Hier zijn zij ongeveer één dagdeel mee bezig. Enthousiast geworden? 
 

Dit zijn de activiteiten van CultuurShot 2023 

 

Bij CKC & partners worden de leerlingen meegenomen in de wereld van presenteren. Hoe zie ik mezelf en hoe zien anderen mij? Hoe sta ik op voor mezelf en laat ik mezelf echt zien. Word uitgedaagd door acteur en comedian Musa en laat je vol humor en zelfspot inspireren op het gebied van podiumpresentatie.

Dans geeft jou ook de mogelijkheid om jezelf te laten zien en jezelf te zijn. Een dansdocent van D-Ent gaat met jou de uitdaging aan tijdens deze dynamische workshop.

 

In Kunstgarage Franx word je door twee professionele fotografen uitgenodigd om naar onze fotografie expositie te kijken. Van de fotografen leer je waarom een bepaald beeld interessant is. Daarna mag je op eigen houtje verder op zoek naar het beeld dat jou het meest raakt. Hoe zou dat komen? Heeft dit te maken met de techniek achter de foto of met het gevoel dat de foto bij je oproept? Hoe zou het komen dat juist dat gevoel ontstaat bij dat beeld? Iedereen kijkt op een andere manier, dat staat vast.

 

Poppodium Boerderij laat jou voor even een echte DJ zijn. Achter de draaitafels, onder begeleiding van een DJ, maak je strakke overgangen en vette beats. Welke muziek past bij elkaar? Hoe laat je verschillende muziek goed op elkaar aansluiten? En welke muziek past bij jou en jouw publiek? Allemaal vragen waarmee jij aan de slag kunt en wie weet trek jij later wel volle zalen.
Nb. De DJ workshops vinden alleen op donderdag 7 september plaats.

 

Het Nationaal Videogame Museum en CKC & Partners slaan de handen ineen. Het museum leent speciaal voor CultuurShot een aantal van hun stukken uit aan het CKC. Wist jij dat videogames heel veel zeggen over de tijd waarin ze ontwikkeld zijn? Dat is nog eens een geschiedenisles! En natuurlijk leer je het meeste over games als je dit ook kan ervaren…

 

Ga stevig zitten in de zachte stoelen van het Stadstheater. Cabaretier Remy Evers laat je als een wervelwind een deel zien van zijn energieke voorstelling ‘Gewoon Remy’. Absurdistisch en beeldend is deze reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij volwassen wil worden. Na dit bezoek brandt de CJP-pas in jouw schooltas en kan je niet wachten tot je de hele show van Remy of andere voorstellingen kan bezoeken!

 

Verdwalen in verhalen, hoe fijn is dat? Alleen zijn er zoveel verhalen dat het lastig is om te kiezen. Misschien weet je al heel goed wat voor genres je leuk vindt en misschien nog helemaal niet. De bibliotheek heeft voor jou verschillende soorten boeken uitgekozen om via headphones kennis mee te maken. Je verlaat de bibliotheek vol inspiratie en een lijst met (luister-)boeken waarvan jij niet kan wachten om in te verdwalen. Ben je zo enthousiast dat je op 7, 8 of 9 september lid wordt? Dan word je beloond met een verrassing.

CultuurShot wordt georganiseerd aan het begin van het schooljaar en is geschikt voor zowel onder- als bovenbouw. Een prima start voor het ‘culturele’ schooljaar en CKV. 

We hopen jullie op 7 en 8 september te zien!

 

Wil je meer weten over CultuurShot?

Neem contact op