Dubbelklik om te bewerken
Aanraken om te wijzigen

Cultuur- en techniekeducatie voor het onderwijs in Zoetermeer

Theaterkisten

Groep 1 & 2 Op reis 

Ga met de kleuters mee op reis door de wereld! De leerlingen spelen een rol en vliegen naar allerlei verschilldende bestemmingen zoals de woestijn, de jungle en de zee. Onderweg komen ze verschillende dieren tegen en verandert de klas in een ware beestenboel. In de kist zitten pilotenpetten en stewardessenhoedjes. Hierdoor transformeren de kleuters tot ware stewards en stewardessen. Klaar voor vertrek: daar gaan we! 

Klik hier voor de instructievideo's bij de theaterkist 'Op reis'

Groep 3, 4 & 5 Clownsacedemie 

De leerlingen doen mee aan de clownsacademie en beelden in tweetallen verschillende emoties uit, zoals alleen een clowntje dit kan! Tijdens de warming-up, oefenen ze met de gezichtsuitdrukkingen en bewegingen van een clowntje. In de kist zitten clownseuzen, grote strikken, hoedjes en gekleurde stropdassen om de clowntjes tot leven te brengen. 

Klik hier voor de instructievideo's bij de theaterkist 'Clownsacademie'

Groep 7 & 8 Licht, camera, actie! 

Met behulp van deze kist maken de leerlingen hun eigen filmopnames. Bij deze les horen verschillende uitgewerkte scenes die ze vervolgens uitspelen. Elke leerling krijgt een eigen rol. Gezamenlijk maken ze er echte filmopnames van. In de kist vind je veel props om de karakters tot leven te brengen. Natuurlijk mogen de camera's voor de opnames niet ontbreken! 

Klik hier voor instructievideo's bij de theaterkist 'Licht, camera, actie!'