Geef je op voor de ICC cursus!

Nationaal Programma Onderwijs

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kunnen gratis activiteiten aangeboden worden naast de reguliere activiteiten. Cultuur en Techniek op School en Wijck verzorgen met elkaar dat deze activiteiten gerealiseerd worden. Deze activiteiten lopen uiteen van vakantieprogramma's en culturele wandelingen tot losse lessen op school. Op deze pagina staan de activiteiten weergegeven. Met enige regelmaat worden nieuwe activiteiten ontwikkeld en inschrijvingen geopend. Hou deze pagina dus in de gaten voor alle updates.

Vakantieprogramma's

Afgelopen zomervakantie hebben we met veel kinderen een leuke en leerzame tijd doorgebracht met onze vakantieactiviteiten vanuit het NPO. De eerstvolgende vakantieactiviteit die wordt aangeboden vindt plaats in de Oosterpoort in Oosterheem. Hier kunnen kinderen tussen 13:00 en 16:00 creatieve workshops volgen en zich lekker uitleven bij de andere Speelmeer-activiteiten.

Uitbreiding Kunstmenu en extra inzet vakdocenten

Er zijn gratis workshops beschikbaar. Deze zijn in te zetten aansluitend bij het Kunstmenu of als een op zichzelf staande actieve workshop als aanvulling op het reguliere programma. De workshops zijn zo samengesteld dat zij in beide situaties goed passend zijn. Leerlingen gaan met één van onze vakdocenten op school aan de slag. Hieronder vind je het huidige aanbod. De lessen worden gegeven op basis van inschrijving!

Workshop filmmuziek maken

Locatie: in de klas
Duur: 60 minuten
Discipline: Muziek
In deze workshop gaan de leerlingen zelf filmmuziek maken. Ze verkennen uiteenlopende instrumenten en ontdekken welke geluiden en muziek ze daarmee kunnen maken. Tromgeroffel, schelle fluiten, een xylofoon... welke instrumenten of welk geluid past het beste bij het filmfragment? De leerlingen experimenteren met spannende, grappige, verdrietige sferen en creëren zo hun eigen filmmuziek.

Workshop 123 fantasie

Locatie: in het speellokaal
Duur: 60 minuten
Discipline: Theater
In deze theaterworkshop gebruiken de leerlingen hun fantasie naar aanleiding van een prikkelende opdracht waar ze alle kanten mee op kunnen. De theaterdocent stimuleert en coacht ze naar het moment dat ze zelf spelen. De leerlingen maken kleine scenes en leren hoe je dat het beste kunt aanpakken. Ze spelen een rol in hun eigen scenes en spelen voor elkaar als publiek. Applaus!