Geef je op voor de ICC cursus!

Activiteiten 2022-2023

Voor de komende periode staan de volgende activiteiten gepland:

Cultuurtraining in de klas

Ook dit schooljaar worden er weer verschillende Cultuurtrainingen in de klas aangeboden door ervaren vakdocenten. In elke training staat een ander cultuurdiscipline centraal. Er wordt met de deelnemers gewerkt aan deskundigheidsbevordering, uitgangspunten van het (kunst)vak en toepassingen binnen het primair onderwijs. Doen, ervaren en toepassen in de klas staat voorop.

Zo wordt de kwaliteit van het cultuuronderwijs op laagdrempelige wijze ontwikkeld en verbeterd. De trainingen zijn geschikt voor iedereen, ook voor de docenten die de eerste stappen (willen gaan) zetten in het cultuuronderwijs.

Aanmelden
Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cultuurentechniekopschool.nl
Vermeld in je e-mail voor welke training je je inschrijft.

Cultuurtraining Muziek in de klas
Docent: Karola Seits
Datum en tijd: Maandag 6 en maandag 13 februari van 15.45-17.15
Locatie: CKC&Partners, Leidsewallen 80, Zoetermeer
Karola Seits geeft je in twee trainingsmiddagen een heleboel handvatten om makkelijk (meer) muziekonderwijs je klas in te brengen. Liedjes uit ‘123 zing’ en ‘ZangExpress’ staan centraal. Daarnaast wordt er ingegaan op het gebruik van instrumenten in de klas.

Cultuurtraining Techniek in de klas
Docent: Leon Dirks
Datum en tijd: Twee donderdagmiddagen, 2 en 9 februari van 16.00-17.30
Locatie: CKC&Partners, Leidsewallen 80, Zoetermeer
De kinderen van nu zijn de onderzoekers en ontwerpers van onze toekomst. Leerlingen zitten boordevol goede ideeën, creatieve oplossingen en zijn van nature nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Na afloop van de workshops heb je voldoende handvaten en inspiratie om W&T-lessen met vertrouwen te kunnen geven en in de klas met onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) aan de slag te gaan. Klik hier om docent Leon zelf te horen over de training.

Icc-netwerkmiddagen

Inmiddels is Zoetermeer 24 scholen met één of meerdere certificeerde intern cultuurcoördinatoren rijker. Ook dit jaar organiseren we de icc- netwerkmiddagen in samenwerking met de Opoz en Unicoz Academie. Tijdens deze middagen zijn alle icc’ers en leerkrachten met cultuurtaken welkom om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen, vragen te stellen én kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen binnen cultuureducatie. De onderwerpen die ter sprake komen, worden ook bij de icc’ers zelf geïnventariseerd. Een leerzame middag, waarbij weer nieuwe inspiratie kan worden opgedaan!
Eerstvolgende netwerkmiddag:

Donderdag 23 maart 2023 van 16:00 – 17:30​

Aanmelden voor de Icc-netwerkmiddag kan via info@cultuurentechniekopschool.nl
Deelname is gratis.

In samenwerking met de OPOZ en Unicoz academie.

De Zoetermeerse ICC cursus

Ben je als icc’er op een andere school werkzaam dan waar je je cultuurplan voor hebt geschreven? Ben je een leerkracht met cultuurtaken en wil je je je ontwikkelen tot een volwaardig icc’er? Ligt er misschien nog een cultuurplan waarvan je niet weet wat je er ermee moet als leerkracht met cultuurtaken? Begin 2023 start er een nieuwe ICC cursus.

Inspiratieavond voor leerkrachten in het Zoetermeerse basisonderwijs

Dinsdag 6 juni van 16.30 - 20.00

Locatie: Kunstgarage Franx.