Schrijf je in voor het Kunstmenu!

Activiteiten 2022-2023

Voor de komende periode staan de volgende activiteiten gepland:

Inspiratieavond Cultuur en Techniek op School

Thema: Kunst, Techniek en Onderwijs
Datum: Maandag 13 juni 2022 17.00-20.15 uur (we zorgen voor een soepje en een broodje)
Locatie: Stadstheater

Training Cultuur in de klas

Ben je een leerkracht met een passie voor een bepaalde kunstdiscipline, geef je aan meerdere groepen les in een kunstvak binnen de school, bijvoorbeeld in een ‘carrousel’, een circuit of talentweek? Dit schooljaar worden er Cultuur in de klas trainingen aangeboden door ervaren kunstvakdocenten. Er wordt met de deelnemers gewerkt aan deskundigheidsbevordering, uitgangspunten van het kunstvak en toepassingen binnen het primair onderwijs. Doen, ervaren en toepassen in de klas staat voorop!
Deelname is gratis.
Meld je aan via info@cultuurentechniekopschool.nl

In 2022 staan de volgende trainingen op de planning:

Training Beeldende kunst in de klas
Docent: Verolique Jacobse
Datum en tijd: Woensdag 1 juni: 13.30-16.30 (met pauze)
Locatie: Kunstgarage Franx, Vlamingstraat 1, 2712 BZ Zoetermeer

Leren kijken én doen: dat is in een notendop de training ‘Beeldende kunst in de klas’.
Wat is de kern van het vak beeldende vorming? Hoe is de ontwikkeling van kinderen voor de kunstvakken en hoe geef je concreet vorm aan ‘kunst maken’ en ‘kunst meemaken’? Dat alles komt aan de orde tijdens deze training: een combinatie van theorie en praktijk. Uiteraard gaan we ook zelf ervaren en doen! Na deze bijeenkomst heb je handvatten om zelf een les te geven a.d.h.v. de stappen van het creatieve proces en heb je ervaren hoe je een kunstkijk- gesprek kan voeren met je leerlingen.

Icc-netwerkmiddagen

Inmiddels is Zoetermeer 24 scholen met één of meerdere certificeerde intern cultuurcoördinatoren rijker. Ook dit jaar organiseren we de icc- netwerkmiddagen in samenwerking met de Opoz en Unicoz Academie. Tijdens deze middagen zijn alle icc’ers en leerkrachten met cultuurtaken welkom om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen, vragen te stellen én kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen binnen cultuureducatie. De onderwerpen die ter sprake komen, worden ook bij de icc’ers zelf geïnventariseerd. Een leerzame middag, waarbij weer nieuwe inspiratie kan worden opgedaan!
Eerstvolgende netwerkmiddagen:

Donderdag 13 oktober 2022 van 16:00 – 17:30​
Donderdag 23 maart 2023 van 16:00 – 17:30​

Aanmelden voor de Icc-netwerkmiddag kan via info@cultuurentechniekopschool.nl

Deelname is gratis.

In samenwerking met de OPOZ en Unicoz academie.