tips voor thuislessen

Erfgoed

De leerlijn erfgoed is een doorlopende leerlijn voor alle groepen op de basisschool. De leerlingen leren over wie we waren, wie we zijn en wie we worden. Daarvoor blijven we dicht bij huis. De erfgoedleerlijn vertelt aan de hand van authentieke voorwerpen welke sporen de geschiedenis in Zoetermeer heeft achtergelaten.

In groep 1 en 2 maken de leerlingen kennis met erfgoed.

In groep 3 en 4 ontdekken ze dat er verschillende soorten erfgoed zijn en welke waarde het heeft.

Vanaf groep 5 sluit de leerlijn aan bij de geschiedeniscanon en de thema’s uit de geschiedenismethode die in de klas wordt gebruikt.

De eigen leerkracht geeft een gedeelte van de lessen. Het andere deel neemt de museumdocent op locatie of in het museum voor zijn of haar rekening. Zie hiervoor aanbod Museum de Voorde

Groep 1 en 2

Harry Houtworm woont in het Museum - gr 1-2.pdf